Exhibitions and InstallationsPaintings and objectsSound and filmText and PressCVArchiveContact
PublicationsShort essay on Practice 2009Press release - The Geometry of HopePress release - Dark FormalismDark Formalism Quote KPHEtherealSupplementWharf Road flyerMatchrace Quote Politiken DK
Download Ethereal.doc


Ethereal


PRESSEMEDDELELSE.

ETHEREAL.
Paul Carr
Katharine Eastman
James Hobbs Michael
James Jones
Juliana Leite
Andrew Palmer
Peter Reiling
Adam Thomas

Kurateret af Thorbjørn Andersen.

ETHEREAL.
Udstillingen ETHEREAL (da; æterisk) præsenterer 8 unge kunstnere fra London. Kunstnerne har ikke tidligere udstillet i Danmark. De inviterede kunstnere er under temaet `æterisk´ blevet opfordret til at forholde sig til det flygtige og forgangne, en stemning som udpræget findes i MODTAR’s lokaler i Pisserenden. ETHEREAL er nye værker i alle medier; film, fotografi, skulptur, objekter, maleri og lyd. Flere værker optræder stedsspecifikt og kun i udstillingsperioden.

ETHEREAL vil forsøge at arbejde med den lokale herskende stemning omkring det forgange og det svundne. Alle de deltagende kunstnere har et forhold til det æteriske og det flygtige i deres praksis. Hos Juliana Leite er skulpturen et efterladenskab af kunstnerens krop, hos Andrew Palmer er det æstetiske malerier over ydre rum, minder, landskaber og geometri, hos Adam Thomas er der en minimalistisk bearbejdning af et transport-sæde fra London Underground, der nu står som et (mislykket?) utopisk forslag eller monument over ensomhed og transport-politik. James Hobbs arbejder i flere medier bl.a. med film, hvor bearbejde realoptagelser viser bygninger der bort-sprænges; destruktion som en del af byudviklingen. I værket Gorbals, er eksplosionen reverseret så bygningerne opstår for øjnene af en.

ETHEREAL inkluderer også kunstnere, der i deres medier arbejder direkte i det flygtige udtryk. Både Paul Carr og Peter D.C. Reiling har flyttet de plastiske udtryk over i tidsbaserede og performative former; Paul Carr’s oeuvre er en total-collage i form af et indie - pladeselskab, imens Peter D.C. Reiling er en form for ord-kunstner, som udtrykker sig i performances, trykte værker, plakater og installationer, inspireret af byen. Katharine Eastman bevæger sig tematisk mellem forgængelighed, det universelle og det skrøbelige. Jeg vil her fremhæve værket Underground Lunar Movement, der med hjælp fra en diasfremviser og et æble visuelt genskabte månens cyklus i udstillingsrummet på Phase Space. ETHEREAL vil præsentere unge kunstnere, der ikke før har været vist i Danmark, samt vise en moderne kunstform, hvor medierne interagerer, både i forhold til hinanden, men også konkret i forhold til problematikker omkring MODTARS lokalitet i byen og i urbaniseringen.

ETHEREAL.
Fernisering 21.08.2008, kl 17-20.
Periode 21.08 – 04.09.2008. Åbent tors-fre.13-17, Weekend 12-18

MODTAR PROJECTS er Maria Mengel Christensen, Simon Grimm, Thomas Feveile og Loretta Ann Suby.

MODTAR. Teglgårdsstræde 3, Baghuset, 1452 Kbh K. Tlf. 40163849.


detail_Ethereal Flyer – Ethereal Flyer. Screenprint. 2008.